Puoliso-ohjelmat

Puoliso-ohjelmiin voi osallistua lauantaina 10.6.2017 lounaan jälkeen.
Bussikuljetukset lähtevät Areenan edestä 13.45.
Paluu busseilla n. klo. 16.30.

Muista pitää passi mukana tarkastusta varten!


Puoliso-ohjelmavaihtoehdot

1. Ortodoksinen Kulttuurikeskus (max. 100 osallistujaa)
Ryhmästä huolehtii lion Riikka Vatanen (LC Joensuu/ Justiina)

Tutustutaan Ortodoksiseen Kulttuurikeskukseen, joka sijaitsee Suomen ainoan alkuperältään ortodoksisen maakunnan, Pohjois-Karjalan, keskuksessa Joensuussa välittömänä naapurinaan Ortodoksinen seminaari ja sen kirkko. Ohjelmaan kuuluu tutustuminen Ortodoksiseen kulttuurikeskukseen ja sen näyttelyihin sekä ortodoksisen seminaarin kirkkoon. Välillä kahvitellaan kulttuurikeskuksen ravintolassa Eliassa. Saamme nauttia myös ortodoksisesta musiikista vierailun lomassa.


2. Pohjois-Karjalan museo Hilma (max. 30 osallistujaa)
Ryhmästä huolehtii lion Jaana Oravainen ( LC Joensuu/Justiina)

Pohjois-Karjalan museo Hilma sijaitsee aivan Joensuun keskustassa, Kulttuuri- ja matkailukeskus Carelicumissa. Museon pysyvät näyttelyt kertovat Pohjois-Karjalan ja osittain myös Laatokan Karjalan alueiden historiasta. Carelicumin ensimmäisessä kerroksessa on vaihtuvien näyttelyiden tila, jossa Hilman juhlanäyttelynä on parhaillaan Juuret pystymetässä -teemanäyttely. Lopuksi nautimme kahvit ja kuuntelemme musiikkia kanteleella soitettuna.


3. Taitokortteli (max. 60 osallistujaa)
Ryhmästä vastaa lion Taina Vatanen (LC Joensuu/ Kanteletar)

Taitokortteli on Joensuun keskustassa toimiva matkailu-, käsityö- ja kulttuurikortteli. Vuosien varrella Taitokorttelista on muodostunut matkailijoiden, kaupunkilaisten, käsityön ammattilaisten ja harrastajien keskus. Monipuolinen tarjonta koostuu kahvilan, myymälöiden ja taitokeskuksen palveluista. Alueella järjestetään korkeatasoisia näyttelyitä ja erilaisia tapahtumia. Viihtyisä ympäristö ja vanhan puutalokorttelin tunnelma kutsuvat viettämään aikaa ympäri vuoden ainutlaatuisessa miljöössä keskellä kaupunkia. Taitokorttelilla nautimme kahvit, musiikkia ja ohjelmassa on mahdollisuus toteuttaa erilaisia kädentaitoja.


4. Kaupunkikiertoajelu

Ryhmästä huolehtii lion Suvi Leppänen ( LC Joensuu/Justiina).

Joensuun kaupungin keskustan keskeiset nähtävyydet, myös vierailu Ruusupuistossa.